1.
Fraksiyonel Lazer Nedir?
Erbium Yag Lazer üzerinde son yıllarda geliştirilen ileri teknoloji ürünü yeni bir lazer uygulama yöntemidir. Bu sayede anestezi gerektirmeyen şekilde çok daha konforlu ve güvenli uygulama yapılabilmektedir. Bu tedavi yöntemi ile
- akne izlerinin tedavisi
- çeşitli tipte deri lekelerinin tedavisi
- doğal hal ile deri gençleştirme
- kırışıklıkların azaltılması mümkün olmaktadır.
Tedavi sonrası normale dönüş süresi ortalama 3 – 5 gündür. Farklı ihtiyaçlar için 2 – 7 seans arası uygulama yapılmakta, hastalar ilk seanstan itibaren memnuniyetlerini ifade etmektedir.
Diğer bir Erbium Yag Lazer uygulamasıdır.
Bu yöntem kırışıklık tedavisi, ben tedavisi, soliter lezyonların (ör. Ksantelasma) tedavisinde başarı ile uygulanmaktadır.
Uygulamalar dermatoloji uzmanı tarafından yapılmalıdır.
3.
Lazer Epilasyon Nedir?
Dermatoloji uzmanı yönetiminde uygun dozda uygulanan lazer ışınları ile kıl köklerinin tahrip edilerek istenmeyen kılların uzun süreli vücuttan uzaklaştırılması ve kalın kılların ince ayva tüylerine döndürülmesi sürecidir.
Lazer cihazlarının dermatolojik kullanıma girmesi ve lazer ışınlarının kıl köklerinde tahribat yapıcı etkisinin belirlenmesi ile uzun süreli epilasyon amaçlı uygulamalarda başarılı sonuçlar sağlanmış ve günümüzde lazer ile epilasyon uygulaması dermatoloji uzmanları tarafından güvenli şekilde yapılmaya başlanmıştır.
4.
Kimler Lazer Epilasyon Yaptıramaz?
Kalp pili olanlar, sara hastaları, hamileler, aktif ve açık yarası olanlar, bulaşıcı hastalığı olanlar, progressif dermatolojik hastalığı olanlar, ağır psikolojik sorunları olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
5.
Kimyasal Peeling Nedir?
Cildin farklı problemlerini çözmek ya da iyilik halinin devamını sağlamak amacıyla çeşitli yollarla cildin problemli üst kısmının yenilenmesi işlevidir. Bu şekilde cilt daha parlak, daha genç ve temiz bir görünüm kazanır.
6.
Kimyasal Peeling Hangi Durumlarda Kullanılır?
- Sivilceler
- Yüzeysel sivilce izleri
- Çeşitli tipteki lekeler
- Deri yaşlanmasının geciktirilmesi
- Mevcut iyilik halini daha da iyileştirme amaçlarıyla kullanılır
7.
Kimyasal Peeling Sonrasında Ciltteki Gelişmeler Nelerdir?
Daha sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmanızı, cildin nem seviyesinin yükselmesini, akne skarlarının kaybolmasını, komedonların açılmasını ve temizlenmesini, porların küçülmesini, ince çizgilerin ve kırışıklıkların azalmasını, her türlü leke tedavisinin yapılmasını sağlar.
8.
Kimyasal Peeling Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
Gebelerde ve aktif cilt hastalığı olan hastalarda uygulanmaz.
9.
Deri Bakımı Hangi Sıklıkla Uygulanır?
Uygulama süresi ortalama 20 dakikadır. Seansların alt sınırı haftada 1 olmak üzere genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır. İlerleyen dönemde aralıklar 3 – 4 haftaya kadar uzatılabilir.
10.
Deri Bakımı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Bazı peeling uygulamaları sonrası güneşten korunmak gerekir. Aynı gün içinde başka ilaç kullanmamak, makyaj yapmamak ve duş alınmaması tavsiye edilir.